AGS Architects wint aanbesteding voor de voltooiing van het centrum Hoolhoes te Maastricht

AGS Architects heeft in opdracht van BPD Ontwikkeling BV, Rialto Vastgoedontwikkeling BV en Jan Linders samen met De Plannendokter en bureau Boosten Rats het winnend ontwerp gemaakt voor het nieuwe centrum voor Hoolhoes in Maastricht.

Delen op sociale media

De invulling van het centrumplan omvat meerdere delen. AGS Architects heeft het ontwerp voor het winkelcentrum met appartementen gemaakt, bureau Boosten Rats heeft de omliggende laagbouwwoningen ontworpen. De Plannendokter is verantwoordelijk voor stedenbouw en landschap.

Ons plandeel omvat een supermarkt voor Jan Linders met inpandige bevoorrading, een horecagelegenheid met terras, enkele winkelunits en de entree voor de bovengelegen appartementen in twee lagen. De 28 appartementen in de sociale huursector liggen rondom een geluidsluwe binnentuin.

Het plan met eigentijdse architectuur voldoet aan de hoogste duurzaamheidscriteria. Zo zijn o.a. de volledige daken voorzien van PV-panelen.

De gemeente Maastricht heeft inmiddels met de combinatie BPD/Rialto het realisatiecontract ondertekend.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *