AGS ARCHITECTS wint met het team van BGDD de aanbesteding voor het nieuwe sportcomplex op Texel

AGS Architects heeft als architect in het team van Bouwgroep Dijkstra Draisma, het winnend ontwerp gemaakt voor het sportcomplex waar de inwoners van Den Burg en omliggende dorpen gebruik van zullen gaan maken.

Delen op sociale media

‘Sportcomplex Texel’ bestaat uit een in drieën te delen sporthal van 48×28 meter en twee afzonderlijke sportzalen van 28×16 meter. Door een slimme organisatie van entree, kleedkamers, tribune en horeca krijgt het complex een centraal hart waar zeker 300 toeschouwers en vele sporters kunnen genieten van sport op Texel.

Het ontwerp is compact en energie neutraal. Duurzaam bouwen en sociale veiligheid staan zowel bij ons team als de Gemeente Texel hoog in het vaandel. Het overzichtelijke, zandkleurig gematerialiseerde volume heeft diverse uitsparingen in een natuurlijke terra kleurtoon. De accenten in profilering geven hier nog extra diepte aan.

Dit multifunctionele centrum biedt ruimte aan zowel school-, breedte- en topsport en zal in 2019 haar deuren openen voor sporters en publiek.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *