WRZV-hallen Zwolle

Vrijdag 2 november presenteerden wethouder René de Heer, voorzitter van het bestuur Stichting Sporthallen WRZV Hans Oosting en Jan Bosch van AGS Architects uit Amsterdam het schetsontwerp voor de nieuwe WRZV-hallen.

De nieuwe WRZV-hallen bestaan uit 2 sporthallen met diverse ondersteunende faciliteiten. De twee hallen zijn ruimtelijk gekoppeld zodat er in de basis één multifunctionele ruimte ontstaat, waarmee de gebruiksdoeleinden worden vergroot.

Het gebouw, gelegen op de hoek van het bedrijventerrein de Voorsterpoort, krijgt een markante uitstraling met een oriëntatie richting het hart van Zwolle. Met een groen talud, voorzien van trap- en zitelementen, is het gebouw landschappelijk verankerd in de omgeving. Het dakterras is zorgt ruimtelijke koppeling van de buitenruimte met de horeca, gelegen op de eerste verdieping.

Het gebouw wordt gerealiseerd in een klimaatbestendig landschappelijk ontwerp. Aandacht gaat uit naar groene parkeeroplossingen, waterberging op het terrein en groene schaduwrijke plekken om hittestress tegen te gaan.

Er is een compact gebouw gerealiseerd. Het gebouw wordt energieneutraal, ook in gebruik.

Circulariteit is een leidend thema in de keuze van materialen die worden toegepast. Er wordt een houten draagconstructie uit duurzaam beheerde bossen voor de sporthal toegepast, dat zorgt voor een aangename beleving in het gebouw.

Met de nieuwe accommodatie krijgt zowel de omgeving als het sportklimaat in Zwolle een nieuwe impuls

Zie ook het gepubliceerde bericht in De Stentor

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *