Officieel startschot herontwikkeling winkelcentrum Brusselse Poort

Onder begeleiding van wethouder Gert-Jan Krabbendam van de Gemeente Maastricht is het startschot gegeven voor de herontwikkeling van het winkelcentrum de Brusselse Poort.
Gezamenlijk met de eigenaar HB Capital, ontwikkelaar 3W, de vertegenwoordiger van de winkeliers vereniging en aannemer Smeets Bouw werd onder luid applaus de starthandeling verricht.

De verbouwing van het complete winkelcentrum start aan de zijde van de Artsenijstraat. De glaskap wordt gesloopt, de winkelunits krijgen nieuwe gevels en er komt een nieuw entree gebouw. Ook wordt het parkeerterrein opnieuw ingericht. In de komende anderhalf jaar wordt het bestaande winkelcentrum stap voor stap vernieuwd. Het centrum krijgt een gedeeltelijk nieuwe indeling, winkelpuien, plafonds en vloerafwerking. Verder komen er nieuwe entreegebouwen en enkele kleine uitbreidingen.

In fase 2 komt aan de zijde van de Eenhoornsingel een compleet nieuwe uitbreiding met een parkeergarage en 2 lagen winkels waardoor het winkeloppervlak nagenoeg verdubbelt. De toevoeging van woningen en leisure in aansluiting op de naastliggende ontwikkeling wordt op dit moment nog bestudeerd.
AGS Architects heeft in een integrale samenwerking tussen onze vestigingen in Amsterdam en Heerlen het nieuwe ontwerp gemaakt en werkt het project bouwkundig verder uit.

Maastricht, 02-04-2019

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *