Sportwereld De Altis

Sportwereld De Altis is een plan plan vol onverwachte mogelijkheden. Een plan vol sportende bewoners, een plan vol activiteit van in- tot outdoorsporten; hardlopen, fitness, wellness en yoga, skateparc en beachvolleyball en in de toekomst wonen. Een plek waar je moet zijn op een zonnige vroege lente dag of tot laat in de herfst. Een plek vol activiteit, een sportplaats, ‘the place to be’ om een beetje te hangen op de tribunetrappen,  een balletje te trappen of samen met je vrienden af te spreken om te skaten of te trainen. Een plek die in heel veel binnensteden ontbreekt en hier in Rijswijk, all inclusive, wordt aangeboden.

De werktitel van ons plan is ‘de Altis’, een bijzondere plek van de Goden, waar de prijzen werden gemaakt voor de beste sporters uit het oude Olympus. Geen binnenstedelijk plein, geen parkeerplein of een openbare ruimte vóór een sporthal. Wij maken ruimte voor de sport. Wij maken een plek waar de stad behoefte aan heeft: openbare sport- en vrijetijds ruimte, een plaats waar mensen samenkomen, een activiteitenplein. Geen tijdelijke parkeeroplossing zonder haalbare eindoplossing, geen blik op de weg maar alles in één geïntegreerde oplossing: De Altis.

Op het randje van de Plaspoelpolder, op hard-loopafstand van het Rijswijksebos, komt een sportcomplex waar toegankelijkheid, bereikbaarheid en functionaliteit centraal hebben gestaan in het ontwerp, maar waar uiteindelijk de meerwaarde voor de stedenbouwkundige, landschappelijke en een toekomst gerichte visie het plan daadwerkelijk vormgegeven hebben.

En mind you, een sportcomplex, zo krachtig en zo Rijswijk-eigen boezemt Lycurgus en Donar ontzag in en sterkt de Rijswijker.

Zie ook het artikel in het Rijswijksdagblad.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *