RSG Linge College Tiel

Op 11 september 2020 is het hoogste punt van de nieuwbouw van het RSG Lingecollege te Tiel bereikt. In opdracht van de gemeente Tiel heeft AGS Architects de meervoudige onderhandse architectenselectie voor de nieuwbouw van 2018 gewonnen.

De nieuwbouw verrijst op het terrein tegenover de huidige locatie aan de Dijkstraat. Het architectonisch concept bestaat uit een 3-laags gebouw, met een driehoekige grondvorm, dat vloeiend is vormgegeven en waarin de aula fungeert als kloppend hart. Van buitenaf wordt zichtbaar wat er zich in het gebouw afspeelt. De praktische functies worden geëtaleerd op de begane grond en de theoretische functies liggen rustiger op de verdiepingen. De indeling wordt gekenmerkt door een overzichtelijke routing met korte looplijnen en een grote mate van flexibiliteit en transparantie.

De nieuwbouw wordt BENG ready en zal voldoen aan frisse scholen Klasse B.
De oplevering staat gepland voor eind 2020.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *