Opening WRZV hallen in Zwolle

Op Zaterdag 9 oktober is de nieuwe sportaccommodatie de WRZV-hallen in Zwolle feestelijk geopend.

Delen op sociale media

AGS heeft het ontwerp gemaakt voor het exterieur en interieur. In bouwteam verband met onder andere ABT, Pellikaan bouwbedrijf, Breman bouwteamverband en bbn adviseurs is de sportaccommodatie uitgewerkt en gerealiseerd.
De inspiratie voor dit gebouw begon bij de opgaande lijnen van het talud. De dynamiek van fietsers die de beweging schuin omhoog maken vormt de basis voor de dynamische uitstraling van het gebouw, het gebouw maakt hiermee een gebaar naar het stadscentrum. De naam van de stichting (WRZV) is integraal opgenomen in het gevelontwerp.
De duurzaamheidsambities waren groot in dit project. Het mooiste voorbeeld hiervan is de houtconstructie, opgebouwd uit houten vakwerkspanten met stalen windverbanden. Er zijn veel tweedehands bouwmaterialen toegepast, zoals luchtbehandelingskasten, wastafels, kabelgoten en gevelpanelen.
De isolatie van de hal is gemaakt van ingezamelde spijkerbroeken.
Het gebouw heeft geen gasaansluiting. Het regenwater wordt lokaal geïnfiltreerd in wadi’s. En met de enorme hoeveelheid PV panelen wordt er meer elektriciteit opgewekt dan dat er verbruikt wordt. En de bomen op het voorterrein voor schaduw en een prettig klimaat.