Modulair Bouw systeem

AGS Architects heeft samen met Kaynad een modulair bouw systeem ontwikkeld waarbij het mogelijk wordt om op industriële schaal woningen te gaan fabriceren. Het modulaire bouw systeem kan vergeleken worden met een bouwmethode gebaseerd op een combinatie van de K’nex en Legobouwsystemen. Deze twee, in basis van oorsprong speelgoed systemen, waren onze inspiratiebron.

In samenwerking met:
SKETCH Bouwbedrijf B.V.

De structuur wordt gevormd door een modulair stalen frame dat driedimensionaal gekoppeld kan worden naar iedere gewenste vorm. In deze modulaire frames kunnen kant en klaar woonmodules geschoven worden tot een samenspel voor een complete wooneenheid. Voor iedere module zijn vloer, wand, plafond en dakpanelen ontwikkeld met daarin alle koppelbare installatie technische componenten. Op deze wijze kunnen de modules separaat van elkaar wind en waterdicht gemaakt worden en voldoen aan gestelde bouwfysische eisen.
Het stabiele modulair bouwsysteem biedt oneindig veel mogelijkheden.
Spreekwoordelijk de “The Sky is the limit”, het scala gaat van Tiny House tot en met riante villa’s.

Op deze manier kunnen we modulair, duurzame woningen bouwen. Er wordt gebruik gemaakt van kwalitatieve, maar vooral circulaire materialen.
De modules worden volledig geprefabriceerd voorbereid en op transport geplaatst naar de gekozen bouwlocatie. De maatvoering is gebaseerd op de maten uit de containerwereld waardoor transport per schip, trein en vrachtwagen over de gehele wereld mogelijk is.

Voor meer informatie zie de website van Kaynad Nederland.

Brochures:

Brochure Modulaire woningen van 42 m²:

Brochure Modulaire woningen van 84 m²

Brochure Modulaire woningen van 126 m²

Brochure Modulaire woningen van 168 m²