Project

Datacenter Digital Realty

Datacenter Digital Realty

Nieuwbouw Amsterdam Data Tower op het Science Park te Amsterdam.

Werkzaamheden

Datacentra

Delen op sociale media

In het ontwerp van de Amsterdam Data Tower zijn zichtlijnen uit het stedenbouwkundig plan van het Science Park gevolgd, waardoor de markante vorm van het gebouw is ontstaan. Het gebouw is 72 meter hoog en heeft een bruto vloeroppervlak van 16.000m². De gevelpanelen zijn bronskleurig en voorzien van een driehoekige perforatie refererend aan de footprint van het gebouw. De nieuwbouw is over een bestaand gebouw heen gebouwd, waarbij het bestaande center volledig operationeel is gebleven.

Van buiten is de Amsterdam Data Tower een architectonisch hoogstandje, van binnen een technologische. Zo beschikt het datacenter van Digital Realty over een geavanceerd koelsysteem met een eigen WKO installatie. Door een optimale  combinatie van koelen met grondwater gedurende de zomermaanden en met buitenlucht gedurende de koelere maanden, wordt het energieverbruik zoveel mogelijk beperkt.

De nieuwbouw van het Digital Realty (voorheen TelecityGroup) datacenter op het Science Park te Amsterdam is ontworpen door Rosbach Architects in samenwerking met AGS Architects

Opdrachtgever : Digital Realty/Rosbach Architects.

Zie ook www.amsterdamdatatower.com