Gymnasion RUN

Gymnasion RUN

Multifunctionele huisvesting voor de Radboud Universiteit Nijmegen, de Hogeschool Arnhem Nijmegen en het Universitair Sportcentrum.

Werkzaamheden

Architectuur
Interieur

Delen op sociale media

Het Gymnasion bestaat uit een onderwijs- en kantoorgedeelte, een sportcentrum en parkeergarages. Het onderwijs- en kantorengedeelte heeft in totaal 5 verdiepingen. De bovengrondse verdiepingen zijn gelegen aan een binnenstraat met vides. De studieverenigingen in het souterrain zijn direct toegankelijk vanaf een verlaagd voorplein aan de Heyendaalseweg. In de kelderverdieping bevindt zich het boekenmagazijn van de UB. Het sportcentrum heeft meerdere hallen, sportzalen, multizalen, fitnessruimten en kleedkamers. Het beschikt tevens over een klimmuur, boulderwand, dojo en vier squashbanen.  In overleg met het NOC*NSF is daglicht (verduisterbaar) in de sporthallen toegepast.

Het Gymnasion heeft een lichte, ruimtelijke en frisse uitstraling. Dit komt vooral door het gebruik van glazen binnenwanden, vides en een verfrissende kleurstelling.  Middels een loopbrug is het Gymnasion gekoppeld aan de rest van de campus. Momenteel wordt de uitbreiding en de verbouwing van het Gymnasion t.b.v. de nieuwe hoofdgebruiker: de Faculteit der Managementwetenschappen gerealiseerd.

Opdrachtgever: College van bestuur Katholieke Universiteit Nijmegen

Uitgevoerd door AGS Architekten & Planners B.V.