Sportcomplex De Altis

Samen met OLCO Holland Bouw heeft AGS architects, voor de gemeente Rijswijk, het sportcomplex De Altis aan De Bruyn Kopsstraat ontwikkelt. Het nieuwe duurzaam, multifunctioneel en toekomst bestendige sportcomplex wordt dé plek waar inwoners van Rijswijk bewegen, sporten en elkaar ontmoeten.

Werkzaamheden

Sport
Onderwijs

Delen op sociale media

Het nieuwe sportcomplex bestaat uit verschillende sporthallen en sportzalen. Zo bevat het een sporthal met een hoogte van 9 meter waar onder andere volleybal kan worden gespeeld. Daarnaast is er een basketbal- en badmintonhal die 7 meter hoog is, een krachttrainingsruimte en een zaal voor budosporten. De hallen kunnen opgedeeld worden in zes zalen voor het bewegingsonderwijs. De inrichting is in samenspraak met de toekomstige gebruikers tot stand gekomen. Van de aanwezige expertise bij het bewegingsonderwijs en de verenigingen is dankbaar gebruik gemaakt.

Ook worden er twee grote horecagelegenheden gerealiseerd, die makkelijk bereikbaar zijn vanaf de tribunes. Door de auto’s in een parkeergarage onder te brengen, ontstaat er aan de voorzijde van het gebouw ruimte voor het beoefenen van verschillende buitensporten.

Opdrachtgever: Gemeente Rijswijk

Uitgevoerd door AGS Architects