Gymnasion
Uitbreiding en verbouwing
Heyendaalseweg 141
6525 AJ Nijmegen

Gymnasion-noord

Uitbreiding en verbouwing eerste fase afgerond

Werkzaamheden

Onderwijs

Delen op sociale media

Het Gymnasion is een mutifunctioneel complex van de Radboud Universiteit, door AAI ontworpen en in 2002 in gebruik genomen.
Het zuidelijk deel betreft het Radboud Sports Centre (RSC) en is door AAI in 2016 beperkt verbouwd. Momenteel wordt in de parkeergarage onder het RSC de huisvesting voor “Sport en Bewegen” van de HAN gerealiseerd.
Het noordelijk deel van het Gymnasion, met o.a. kantoren, studentenvoorzieningen en onderwijsfaciliteiten (o.a. voor de HAN), wordt geschikt gemaakt voor de nieuwe hoofdgebruiker de Faculteit der Managementwetenschappen (FdM), aangevuld met algemene onderwijsvoorzieningen, horeca en een cultuur-/theaterruimte voor de campus. Daarvoor is een forse uitbreiding (ca  5300m2) en een ingrijpende verbouwing (ca 12.750m2) noodzakelijk. De 1e fase (uitbreiding en deel verbouwing) is mei 2017 afgesloten; de 2e fase (restant verbouwing) volgt in december 2017.

Stedenbouwkundig is het complex afgerond met de toevoeging van een 4e lob aan de noordzijde, inclusief een aanpassing van het (deels verdiepte) landschap. Architectonisch houdt het noordelijk deel één uitstraling, aan de oostzijde versterkt door de toevoeging van 3 zwevende “schakels” tussen de lobben. Het interieur, ook verzorgd door AAI, is volledig vernieuwd en afgestemd op de nieuwe gebruikers.

Opdrachtgever: College van bestuur Katholieke Universiteit Nijmegen