Project

Sporthal Seinpaal
zwembad Waterdam
Harlingenlaan 23,
1131 JP Volendam

Sporthal Seinpaal – zwembad Waterdam

Sporthal Seinpaal – zwembad Waterdam

Sporthal “De Seinpaal” was een verouderde hal die vervangen moest worden door een nieuwe Topsporthal (30 bij 48 m2) en gekoppeld moest worden aan het vanaf casco te renoveren zwembad “De Waterdam”. Het zwembad De Waterdam heeft 5 binnenbaden (bijna 900 m2 water), 3 tegenstroombaden en 4 buitenbaden (2.70 m2 water), spectaculaire glijbanen en een whirlpool.

 

Werkzaamheden

Sport

Delen op sociale media

Het complex van circa 5.500 m2 is vanaf het betonnen casco compleet vernieuwd en uitgebreid, waarbij door de combi met de Topsporthal een uni-locatie voor sportbeleving in de gemeente Edam-Volendam is gerealiseerd. Het complex is ook volgens de laatste duurzaamheids- en energie-eisen gebouwd. Het is BENG, voorzien van PV-panelen, energiezuinige installaties en er zijn veel materialen hergebruikt. De houten vloer van de bestaande sporthal de Seinpaal is hergebruikt in de horecavoorzieningen van Sportwereld De Altis in Rijswijk.

Het schetsontwerp is na de selectie in mei 2015 gestart. Het zwembad is in september 2018 opgeleverd. De sporthal in november 2018. Als laatste zijn 3 tegenstroombaden geïntegreerd in de trainingszaal, grenzend aan de zwemzaal. 16 december 2018 is het binnen complex feestelijk geopend. In 2019 zijn de buitenbaden gerenoveerd. Tot slot zijn in 2020 de glijbanen vervangen.

Uitgevoerd door AGS Architects.