Gemeentehuis Voerendaal

Het gemeentehuis Voerendaal bestaat uit een drietal bouwdelen; het bestaande bouwdeel, gekenmerkt door zijn halfronde vorm dat na de brand ongeschonden behouden was gebleven, de kantoorvleugel en een tussenlid met daarin de bijzondere functie zijnde de raadszaal met foyer. Het bestaande halfronde bouwdeel en de daarachterliggende kantoorvleugel zijn nagenoeg symmetrisch  opgebouwd. 

Werkzaamheden

Kantoor

Delen op sociale media

De hoofdentree in het nieuwe halfronde bouwdeel leidt de bezoeker gelijk naar de infobalie/receptie. In een lijn hiermee zijn de publieksbalies ontworpen en gesitueerd. Hierdoor is de interne communicatie makkelijk te coördineren en te organiseren. In de hal voor deze balies is tal van ontworpen wachtmeubilair aanwezig inclusief een grote leestafel. Hierdoor krijgt de hal een uitstraling als huiskamer van Voerendaal. De ruimtes voor de privacy gevoelige gesprekken bevinden zich aan de overzijde van de publieksbalies. Verwijzing hiernaar kan eenvoudig gebeuren vanuit de receptie of vanuit de publieksbalie, mocht een gesprek beter in privacy plaatsvinden i.p.v. in de open publiekshal.

In het hart van de bouwdelen loopt een zicht-as als doorkijk van publieksentree tot personeelsentree. De foyer van de raadszaal is onderdeel van deze doorkijk. De foyer en de raadszaal zijn voorzien van flexibele meubels, zodat er tal van inrichting- en gebruiksmogelijkheden zijn.

Opgeleverd januari 2013, opening april 2013