Project

Parkhotel Valkenburg
Neerhem 68
6301 CJ Valkenburg

Parkhotel Valkenburg
Verbouwing ontbijtruimte, huiskamer, restaurant, keuken en bar.

Het door Pierre Cuypers in 1890 ontworpen Parkhotel Valkenburg kent een rijke historie.
Het als herstellingsoord “Kurhaus Huis Ter Geul” ontworpen gebouw sloot aan bij de kuurgedachte van die tijd, die vooral vanuit Duitsland in opkomst was. In 1895 bezochten Koningin-moeder Emma en het jonge prinsesje Wilhelmina het Kurhaus. Het hotel had destijds al direct een goede naam in de betere kringen. Na de eerste wereldoorlog woonden er de Franse paters de Redemptoristen en in 1939 maakte de familie Rooding er Parkhotel Rooding van. In 2007 kocht de ‘Stichting tot Behoud van Monumenten Laurentius en Petronella’ het hotel en werd de naam veranderd in Parkhotel Valkenburg.

Werkzaamheden

Interieur
Renovatie

Delen op sociale media

In de afgelopen jaren heeft AGS Architects in samenwerking met de gebroeders Van De Mortel diverse verbouwingen en herinrichting van hotel mogen uitvoeren.
De hoog gelegen bestaande ontbijtruimte is getransformeerd tot een moderne open ruimte, met veel lichtinval en prachtig zicht over het landschap. Een ruime vrijstaande wenteltrap geeft toegang tot de erboven gelegen conferentieruimte en dakterras.
De huiskamer en Bar zijn gesitueerd in de door de Franse paters in een kapel getransformeerde originele lounge ruimte. De kenmerkende gotische gewelven uit die tijd zijn behouden gebleven. Door deze gewelven door te breken is er een ruimtelijke doorgang tussen de huiskamer, bar en ontbijtruimte ontstaan. Het prachtig vormgegeven ontbijtbuffet en barmeubel maken deze ruimte compleet. Tot slot is de aangrenzende keuken is compleet vernieuwd en is het restaurant heringericht waarbij de oude mergelgevel is gerestaureerd en een nieuwe glasgevel naar het dakterras is gemaakt.

Opdrachtgever: Stichting tot Behoud van Monumenten Laurentius en Petronella