Project

Ede Topsportcomplex
Burgemeester Cees van der Knaapweg 10
6717 VZ Ede

Ede Topsportcomplex

AGS is in 2016 gestart met het ontwerp voor de van der Knaaphal. Een bijzondere opdracht, omdat onderwijs en sport in het gebouw samenkomt, met het accent op talentontwikkeling. Hoofdcomponent van de accommodatie is de NOC*NSF hal met ruimte voor ca 1100 personen publiek.

 

Werkzaamheden

Sport
Onderwijs

Delen op sociale media

De sportcampus bestaat uit individuele herkenbare gebouwen op een campus. Sport is een belangrijke verbindende factor op de campus. Er loopt een as van activiteit door het gebouw naar het achterliggende terrein. De horeca maakt onderdeel uit van deze as. Een beachvolleybalveld, hindernisbaan en de trap als fitness track maken onderdeel uit van het buitensportprogramma. Bezoekers worden hiermee gestimuleerd te bewegen.

Het gebouw staat op enige afstand van de weg. Het volume is opgetild, om de zichtbaarheid op afstand te benadrukken. We zijn op zoek gegaan naar een hoogwaardige gevelafwerking, lichtgewicht en demontabel, in een opvallende kleur.

De oranje kleur van de Alucobond plaat verwijst naar de topsport en heeft een dynamische uitstraling omdat het veranderd onder invloed van zonlicht. In het interieur is het kleurconcept doorgezet door de oranjerode basiskleur terug te laten komen in de verschillende onderdelen.

Het is een compact duurzaam gebouw, energieopwekking vind plaats door zonnepanelen. Het gebouw is aangesloten op het groene warmtenet van Ede

Opdrachtgever: Gemeente Ede