HUIS aan de MARKT

Het “HUIS aan de MARKT” in Sittard wil een plek zijn waar mensen samen komen. Een levendige plek met een mix aan functies voor iedereen. Dat vraagt om een gebouw waarin de mens en de menselijke maat centraal staan: gezellig, veilig en vertrouwd. Maar ook een gebouw dat recht doet aan zijn publieke functie: laagdrempelig, open, herkenbaar en representatief. Door zorgvuldig te passen en meten zijn wij tot een ontwerp gekomen dat optimaal gebruik weet te maken van het bestaande casco. Een duurzaam en toekomstbestendig plan dat respect heeft voor de historie van de plek en zijn historische omgeving: statig waar nodig en speels waar dat mag.

Onze inzending voor de aanbesteding van het “HUIS aan de MARKT” is tot stand gekomen door nauwe samenwerking tussen RO groepvan Wijnen,
AGS ArchitectsFWP architectuurKragten en Palte. Voor een interview van de Gemeente Sittard-Geleen met Paul Timmermans en Jos Severeins klik hier

Meer weten?!
Als onderdeel van de aanbesteding worden de ontwerpen voor het “HUIS aan de MARKT” van 11 t/m 19 november tentoongesteld. Deze ontwerpen staan in de exporuimte bij de ingang aan de Markt.